‚Když nemají konkurenci, nikdo je nepřinutí.‘ Trenér jedenadvacítky Suchopárek lituje konce na turnaji

Česká fotbalová jednadvacítka neukončila dvanáctileté čekání na postup ze skupiny na mistrovství Evropy. Po prohře s Izraelem 0:1, kdy k postupu stačila remíza, skončili Češi na třetím nepostupovém místě. Ve skupině přitom český tým odehrál výborný zápas s Anglií a dokázal porazit Německo.

Kutaisi Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Suchopárek

Jan Suchopárek | Zdroj: Profimedia

Čeští fotbalisté do 21 let na mistrovství Evropy opět nepostoupili ze skupiny. Tentokrát ale k tomu měli za posledních několik let nejblíže, když jim stačila jen remíza. Nakonec ale přišla prohra s Izraelem a konec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak trenér fotbalistů do 21 let Jan Suchopárek hodnotil vystoupení týmu na mistrovství Evropy

„Šampionát je pro nás určitě zklamáním. Neřekl bych úplně herním projevem, bylo to určitým psychickým tlakem na hráče, který jsme my na hráče nevytvářeli. Šance postoupit z dobře rozehrané kvalifikační skupiny způsobila to, že některým hráčům, místo aby jim narostla křídla, tak byli spíš v útlumu,“ vrátil se trenér Jan Suchopárek ke středečnímu zápasu s Izraelem, po kterém Češi nepostoupili do čtvrtfinále mistrovství Evropy.

Chybí konkurence

Po utkání padaly na trenéra dotazy, jestli si nemyslí, že se tým lekl toho, jak blízko byl postupu do čtvrtfinále, když k němu stačilo jen remizovat.

„Česká mentalita není v tom, že se bojíte, to bychom neměli bojovníky, jako byl Jan Žižka a jiné bojovníky za svobodu a právo, to si vůbec nemyslím. Jde o to, že nemáte zkušenosti s takovými turnaji a konkurencí. Někteří hráči se uspokojí s tím, že mají nadstandardní podmínky v klubech, ale sám cítím, že když po nich potřebujeme zdokonalování věcí, tak to na sto procent nedělají. Když nemají konkurenci, tak je k tomu nikdo nepřinutí.“

A tak pak podle trenéra vzniká problém, který se projevoval u českého týmu v porovnání s ostatními během celého šampionátu.

„Pak vám chybí preciznost, provedení přihrávky a v tom zaostáváme, což bylo vidět prakticky ve všech třech zápasech,“ dodává Suchopárek.

Česká reprezentace do 21 let koncem na Euru ve skupině navíc přišla o možnost zabojovat o účast na olympijských hrách v Paříži. Na ně se totiž kvalifikují společně s pořadatelskou Francií tři nejlepší týmy z tohoto šampionátu.

Petr Mathauser Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme