Brankářská jednička je zásadní věc a to nejen ve Spartě, říká Lafata před startem nového ročníku ligy

Už v sobotu začíná nový ročník fotbalové ligy. Šestnáct týmů bude bojovat o titul, pět pohárových pozic, ale také o to, aby z posledního místa nesestoupily do druhé ligy nebo se vyhnuly baráži. Třeba bývalý útočník Slavie nebo Brna Petr Švancara si myslí, že o mistrovský pohár budou bojovat hned tři týmy.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Lafata

David Lafata | Zdroj: Profimedia

Radiožurnál Sport oslovil současného trenéra pražské Dukly Petra Radu a bývalé hráče Davida Lafatu, Petra Švancaru a Jana Rajnocha.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak vidí nadcházející sezonu nejvyšší domácí fotbalové soutěže experti, které oslovil Radiožurnál Sport

„Určitě to bude Sparta, Slavia, Plzeň a přál bych si, aby se přidala i Ostrava. Čekám hodně a vím, pokud to Hradec zvládne, bude mít jejich stadion krásnou atmosféru. S tím, jak Hradec poslední sezony vnímám, tak by se mohl pohybovat taky hodně nahoře,“ říkal Petr Švancara.

Slavia i Sparta ale před sezonou přišly o své důležité hráče. Sparta třeba o brankáře Matěje Kováře, který se vrátil do Manchesteru United, odkud v Praze hostoval. A stále není jasné, jestli se do Sparty vrátí.

„Brankářská jednička je zásadní věc, a to nejen ve Spartě, ale v každém týmu. Když se vrátím k minulé sezoně, tak jeden z rozhodujících faktorů, proč se jim podařilo získat titul, že se jim podařilo přivést Matěje Kováře. Potvrdil své kvality a byl jedním ze základních stavebních kamenů titulu. Sparta musí mít jasnou jedničku a jiného gólmana než Kováře tam nevidím,“ myslí si David Lafata.

Rada má jasno

To zkušený ligový trenér Petr Rada zase glosoval, jestli Slavia zvládne nahradit levého obránce Davida Juráska. Ten odešel do portugalské Benficy Lisabon.

„Vždycky když jsem byl venku a nehrál, tak trenér říkal, že bek se dá nahradit, horší je, když odejde útočník. Jurásek, smekám před ním, je to poctivý a slušný kluk, ale beka byste měl nahradit,“ má jasno Petr Rada.

Trenér má díky posílení kádru víc možností, říká před startem sezony sportovní ředitel Sparty Rosický

Číst článek

Ten ve vysílání mluvil mimo jiné také třeba o tom, že čeká úplně jinou sezonu od Baníku Ostrava než v minulém ročníku. V něm skončili ostravští fotbalisté na 12. místě.

„Fandové si to zaslouží za to, co tam vytváří, a za ty chorea, co dělají. Baník čeká na úspěch dlouho a poslední ročníky moc nevycházely. Mají silného majitele, navíc je tam sportovní ředitel Luděk Mikloško, který má rozvahu a byl dlouhou dobu v Anglii, takže má zkušenosti.“

Celý speciál k sobotnímu startu nejvyšší české fotbalové soutěže si můžete poslechnout  v aplikaci mujRozhlas.

Petr Mathauser Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme