Z týmu mám lepší pocit než loni, říká slávistický trenér Trpišovský. Netěší se na reprezentační pauzu

Fotbalisté Slavie si před startem reprezentační přestávky udělali radost. Po postupu do základní skupiny Evropské ligy si v 7. ligovém kole doma poradili s Karvinou 5:1. A to i přes to, že se jim úvod zápasu vůbec nevydařil. Už v 6. minutě slávisté prohrávali 0:1, jenže o pár okamžiků později Pražany vrátila do hry chyba karvinského gólmana Dominika Holce.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský v úvodním zápase 3. předkola Evropské konferenční ligy proti Panathinaikosu

Jindřich Trpišovský | Zdroj: Profimedia

„Taková chyba shodí každý tým, ale stalo se. Chtěli jsme hrát pořád stejně, ale do poločasu jsme bohužel dostali ještě další dva góly, což nás trošku semlelo,“ mluvil o vyrovnávací brance Slavie karvinský záložník Patrik Čavoš. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si trenéra Slavie Jindřicha Trpišovského a záložníka Karviné Patrika Čavoše

Slavia po své první brance postupně navýšila skóre až na konečných 5:1. A před reprezentační přestávkou se tak bodově dotáhla na první Spartu.

„Určitě na začátku sezony nebylo všechno růžové, ale podáváme konstantní výkony. Jsme v Evropské lize, za což jsme šťastní. V domácí lize jsme ztratili dva body v Jablonci asi po nejhorším výkonu sezony, ale tým funguje a trénuje velice dobře. Má vnitřní život a řád. Osobně z něj mám lepší pocit než loni,“ říká slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Teď ale většinu slávistů čekají povinnosti v národních týmech. Což jak přiznává trenér Trpišovský, není jeho nejoblíbenější období.

„Z první reprezentační pauzy máme vždycky trochu hrůzu. Většinou do ní vstupujeme v dobrém rozpoložení a pak je otázka, jak se po vypadnutí z rytmu hráči vrátí,“ dodává trenér Trpišovský po vítězství Slavie.

Petr Mathauser, lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme