Trpišovský před Dortmundem: Z pohledu rychlostních soubojů to bude určitě nejtěžší zápas

Fotbalisté Slavie se v úterý rozloučí s Ligou mistrů. Už bez naděje na postup se v posledním utkání ve skupině představí v Dortmundu. Pražané patří mezi nejběhavější týmy v soutěži a dost atletiky si pravděpodobně užijí i večer. Borussia má totiž v kádru řadu mimořádně rychlých hráčů, včetně hrdiny zápasu v Edenu Ašrafa Hakimiho.

Dortmund Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jindřich Trpišovský

Jindřich Trpišovský | Zdroj: Reuters

„Je to asi nejrychlejší frajer, co jsem proti nám zažil. I co jsem viděl, možná Sterling je rychlejší. Měl jsem občas pocit, že oproti němu stojím a on jede na dvanáctistovce,“ popsal Jan Bořil pro Radiožurnál běžecké schopnosti Ašrafa Hakimiho.

Přehrát

00:00 / 00:00

Utkání mezi Dortmundem a Slavií Praha bude pravděpodobně hodně o fyzické zdatnosti. Více v příspěvku Lukáše Michalíka

Rychlé nohy marockého křídelníka má slávistický obránce v živé paměti. V říjnovém duelu v Praze Hakimi Trpišovského svěřence pořádně proháněl a povedený výkon navíc korunoval dvěma vstřelenými góly.

Ofenzivu Borussie ale kromě něj táhnou i další zdatní sprinteři. Třeba Angličan Jadon Sancho nebo Portugalec Raphaël Guereirro.

Slavii čeká poslední zápas Ligy mistrů v Dortmundu. ‚Jeden z vysněných stadionů,‘ říká trenér Trpišovský

Číst článek

„Když v zápasech uděláme chybu, tak máme možnost si to doběhnout. Když ale zachybujeme proti Dortmundu a situaci nevyhodnotíme dobře, tak už jejich hráče nechytíme. Z pohledu rychlostních soubojů a vybavenosti to bude určitě nejtěžší zápas,“ myslí si kouč Slavie Jindřich Trpišovský, podle kterého bude při obranné fázi pro tým klíčová komunikace.

Předávání pokynů mezi hráči a trenéry ale tentokrát bude pro slávisty složitější než obvykle. Atmosféra na vestfálském stadionu totiž patří k nejlepším v Evropě, na zápasy Ligy mistrů chodí pravidelně přes 60 tisíc fanoušků.

„Na komunikaci to může být náročnější. Při přebírání hráčů a při nábězích za obranu. Budeme se muset ještě víc dívat po hráčích a prostorech kolem sebe,“ vysvětlil trenér Trpišovský, který tak své hlasivky zřejmě může připravit na nejhorší.

Utkání Slavie v Dortmundu začne v 21.00 a na Radiožurnálu ho celé uslyšíte v přímém přenosu.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme