Fotbalisté Slavie nasázeli ostravskému Baníku pět gólů, na vedoucí Spartu ztrácejí jeden bod

Fotbalisté Slavie zvítězili v utkání prvního kola ligové nadstavby ve skupině o titul nad Ostravou vysoko 5:0 a na druhém místě neúplné tabulky ztrácejí bod na vedoucí Spartu, která má k dobru nedělní zápas proti Slovácku.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie Praha nastříleli ostravskému Baníku pět branek

Fotbalisté Slavie Praha nastříleli ostravskému Baníku pět branek | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Dvě branky vítězů dal Mojmír Chytil, po jedné Ivan Schranz a střídající Matěj Jurásek s Václavem Jurečkou, jenž se s 16 góly osamostatnil na čele tabulky střelců. Baník, který hrál od 52. minuty bez vyloučeného Abdullahiho Tanka, může v neděli přijít o čtvrté místo.

Rekord pro Trpišovského. Trenér Slavie má nejvíce výher v historii samostatné ligy a odskočil od Vrby

Číst článek

Slavia si připsala nejvyšší triumf v ligové sezoně. Nad Baníkem zvítězila nejvýrazněji od května 2003, kdy ho deklasovala 7:0. Vršovičtí v nejvyšší soutěži s Ostravou popatnácté za sebou neprohráli. Baník v Edenu zřejmě šetřil některé hráče na příští domácí duel s pátou Mladou Boleslaví a zaplatil za to nejtěžším debaklem v lize od srpna 2014.

Favorit hned v první minutě předvedl jednu z akcí, na něž chtěl spoléhat. Douděra z pravé strany odcentroval, Provod však hlavou nedokázal zakončit přesně. Také další nebezpečí přicházelo z této strany. Chytil našel na zadní tyči Bořila, který ale zamířil jen nad břevno.

Když pak domácí ve 24. minutě okopírovali úvodní akci, síť už rozvlnili. Eden však ještě slavil úvodní trefu zbytečně. Rozbor u videa ukázal, že Douděrův centr na zakončujícího Provoda prodloužil v ofsajdu stojící Schranz, a tak gól nemohl platit.

O čtyři minuty později už Baník od pohromy nezachránilo nic. Holeš našel v šestnáctce Bořila, který ještě vylepšil pozici pro Schranze. Proti němu se nejprve skvělým zákrokem předvedl brankář Markovič, jenže střelec se důrazně prodral k odvážné dorážce hlavou a jeho gól už platil.

Domácí vedli, ve zbytku úvodního poločasu si ovšem zahrávali. Kubalův volej prosvištěl těsně nad břevnem a Tankův nájezd zastavil v poslední chvíli Ogbu obranným skluzem. Šehič pak naservíroval ideální centr Rusnákovi, který hlavou zblízka přestřelil.

Druhý poločas

Na začátku druhého dějství ovšem hosté odpadli. Douděrovu střelu hned ve 48. minutě nasměroval efektní patičkou do sítě Chytil. Za došlápnutí na Holeše navíc krátce poté inkasoval rovnou červenou kartu Tanko, který byl vyloučen také v prvním vzájemném duelu na podzim.

Pak už byl zápas jen otázkou skóre. Střídající Jurečka si v 55. minutě snadnou dorážkou do prázdné branky připsal 16. gól v ligové sezoně. Jen o jednu branku méně má Chytil poté, co si u jeho trefy připsal Schranz druhou asistenci v zápase.

Hosté byli na kolenou a pátý gólový úder jim v 78. minutě uštědřil další střídající hráč Jurásek. Ostravský komplex z pražských "S" se ještě prohloubil, Baník v lize neporazil Spartu a Slavii již 30 zápasů.

1. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:

Slavia Praha - Baník Ostrava 5:0 (1:0)
Branky: 48. a 58. Chytil, 28. Schranz, 55. Jurečka, 78. Jurásek. Rozhodčí: Szikszay - Kříž, Volf - Radina (video). ŽK: Schranz - Rusnák, Blažek. ČK: 52. Tanko (Ostrava). Diváci: 18 028.

1. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:

FK Jablonec - MFK Karviná 3:2 (1:1)
Branky: 37. Čanturišvili, 89. Martinec, 90.+6 Náprstek - 36. vlastní Hurtado, 60. Fleišman. Rozhodčí: Machálek - Antoníček, Žurovec - Kocourek (video). ŽK: Polidar, Tekijaški, Hurtado, F. Souček - Svozil, Vlk (trenér). Diváci: 1843.

FK Pardubice - FC Zlín 2:0 (0:0)
Branky: 47. Icha, 85. Krobot. Rozhodčí: D. Černý - Podaný, Pospíšil - Všetečka (video). ŽK: P. Černý - Černín, Fantiš, González. Diváci: 2608.

Dynamo České Budějovice - Bohemians Praha 1905 2:1 (1:1)
Branky: 26. a 90.+5 Trummer - 38. Kovařík z pen. Rozhodčí: Berka - Machač, Leška - Pechanec (video). ŽK: Ondrášek, Lerch (trenér) - Matoušek, A. Kadlec, Kovařík, Kozák. Diváci: 4286.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme