Bitva gigantů vítěze nenašla. Bayern Mnichov s Realem Madrid remizoval v semifinále Ligy mistrů 2:2

Fotbalisté Realu Madrid v úvodním semifinále Ligy mistrů remizovali s Bayernem Mnichov 2:2. V první půli poslal hosty do vedení Vinícius Júnior, po změně stran Leroy Sané a Harry Kane z penalty otočili skóre. Nerozhodný výsledek stanovil rovněž z pokutového kopu autor první trefy utkání. Odveta je na programu 8. května. Vítěz ve finále v londýnském Wembley narazí na Paris St. Germain, nebo Dortmund, jejichž první duel je na programu ve středu.

Aktualizováno Mnichov (Aktualizováno: 23:17 30. 4. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vinícius Junior v souboji s Min-Jae Kimem

Vinícius Junior v souboji s Min-Jae Kimem | Foto: Angelika Warmuth | Zdroj: Reuters

„Bílý balet“ v soutěžích UEFA s Bayernem neprohrál už v osmém utkání za sebou. Tým ze španělské metropole, které je se čtrnácti triumfy rekordmanem soutěže, v této sezoně Ligy mistrů nenašel přemožitele ani v jedenáctém duelu.

Semifinále Ligy mistrů mezi Bayernem Mnichov a Realem Madrid jsme sledovali online:

Číst článek

Bayern vstoupil do utkání aktivně a už po necelé minutě mohl vést, jenže střelu Leroye Saného z úhlu vychytal Andriy Lunin. Domácí i nadále udávali tempo, pokus Harryho Kanea téměř z poloviny hřiště skončil nad brankou. Hra se postupně vyrovnala a hosté ve 24. minutě z první šance udeřili. Bývalý hráč bavorského velkoklubu Toni Kroos křížnou přihrávkou našel nabíhajícího Viníciuse Júniora a brazilský útočník překonal vyběhnutého Manuela Neuera. V závěru úvodního dějství Kaneův přímý kop skončil vedle tyče.

Saného dělovka

Krátce po přestávce Kroosovu střelu vyrazil Neuer. Nedlouho poté domácí srovnali. Sané si v 53. minutě potáhl míč od postranní čáry až do vápna a prudkou ranou na bližší tyč nedal Luninovi šanci. V aktuálním ročníku soutěže se zapsal mezi střelce podruhé.

A během chvíle Bayern dokonal obrat. Lucas Vázquez fauloval ve vápně Jamala Musialu a nařízený pokutový kop proměnil Kane. Kapitán anglické reprezentace zaznamenal 43. soutěžní gól v sezoně a vylepšil si osobní maximum v počtu branek v jednom ročníku. Zároveň se osmým zásahem v aktuální sezoně Ligy mistrů dotáhl v tabulce střelců na vedoucího Kyliana Mbappého z PSG.

Real odpověděl v 83. minutě. Kim Min-Jae v šestnáctce nedovoleně zastavil Rodryga a Vinícius Júnior z penalty zařídil remízu. V této sezoně Ligy mistrů vstřelil pátý gól.

Madridský celek, který v domácí soutěži míří bezpečně za titulem, už v devatenáctém soutěžním zápase za sebou nenašel přemožitele. Bayernu hrozí, že sezonu zakončí bez trofeje. Poslední šanci má právě v „milionářské“ soutěži, jelikož německou ligu s předstihem ovládl Leverkusen.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme