Hokejová reprezentace prohrála na Českých hrách i druhý zápas, tým nestačil na Švédsko

Čeští hokejisté prohráli ve druhém utkání na Českých hrách (Betano Hockey Games) v Brně se Švédskem 0:2 a zůstali bez bodu. V čase 41:32 vstřelil vítěznou branku útočník Linus Johansson a 79 sekund před koncem pečetil výsledek při power play do prázdné branky obránce Patrik Nemeth.

Brno (Aktualizováno: 18:42 4. 5. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté národního týmu

Hokejisté národního týmu | Zdroj: Reuters

Svěřenci trenéra Radima Rulíka na gólmana Filipa Gustavssona recept nenašli a poprvé v sezoně neskórovali. V závěrečné přípravě na mistrovství světa v Praze tak Češi po sérii šesti výher podruhé za sebou neuspěli.

Poslední duel na brněnském turnaji a zároveň generálka pro šampionát čeká Rulíkův výběr v neděli od 16.00 proti Švýcarsku, s nímž se utkají o 3. místo. Do MS vstoupí Češi v pátek v O2 areně proti Finsku od 20.20.

Jako první ohrozil ve druhé minutě Mrázka Olofsson, na druhé straně prověřil při přečíslení dvou na jednoho Gustavssona Chlapík. Vzápětí měli Švédové dvě velké šance. Lundeström se dostal do úniku, ale bekhendovým blafákem mezi betony na českého gólmana nevyzrál.

Potom Olofsson nabídl puk před odkrytou branku Vejdemovi, ale tomu stihl zkomplikovat zakončení Zábranský. Na druhé straně po Tomáškově akci pálil Jakub Vrána, který o chvíli později zahrozil i individuální akcí.

V další dobré pozici minul Pavel Kousal. Potom se dostal za švédskou obranu Červenka, ale Gustavsson jeho bekhendový pokus kryl. Mrázka nepřekvapil zpoza branky u levé tyče Nygard. Domácí tým nevyužil přesilovou hru při Vejdemově vyloučení, při němž nepřekonal švédského gólmana z pravého kruhu Červenka.

Ve 24. minutě se natlačil z levé strany před Gustavssona Matěj Stránský, ale ztroskotal na levém betonu gólmana Minnesoty. O chvíli později švédský gólman lapačkou vytěsnil tvrdou ránu kapitána Gudase od modré čáry.

Zasáhl i proti bekhendovému pokusu Michaela Špačka. Švédové se do nebezpečných situací přes českou defenzivu nedostávali. Pak zkoušel štěstí z úhlu aktivní Vrána a cestu do branky si nenašla ani Košťálkova tečovaná střela. S koncem druhé části zasáhl Mrázek proti Fribergově pokusu.

Po 94 sekundách třetí třetiny se radovali z vedení po přečíslení Švédové. Po Fribergově přihrávce si počkal na správný okamžik pro zakončení z levého kruhu Linus Johansson a trefil protější horní roh branky. Odpovědět mohl po Tomáškově nabídce Ticháček. Mrázek si poradil s Frödénem, vyrovnat se nepodařilo bekhendovým pokusem Kondelíkovi.

V čase 55:27 při Johanssonově vyloučení sáhli Češi k power play, ale tlak v šesti proti pěti nezužitkovali. Pojistku deváté výhry už od čtvrtka jistého vítěze Euro Hockey Tour z jedenácti zápasů v sezoně zařídil střelou z vlastního obranného pásma do prázdné branky Nemeth.

Česko - Švédsko 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávka: 42. L. Johansson (Friberg), 59. Nemeth. Rozhodčí: Heikinen (Fin.), Tscherrig (Švýc.) - Nikulainen (Fin.), Schlegel (Švýc.). Vyloučení: 0:2. Bez využití. Diváci: 7207.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme