Pasta musí přidat, zní z úst kouče Bostonu na adresu českého útočníka. Bruins čeká rozhodující duel

Hokejisty Bostonu po roce zase čeká rozhodující sedmý zápas 1. kola play-off. A hráči i fanoušci Bruins si určitě přejí, aby to v noci proti Torontu nedopadlo stejně jako loni s Floridou.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák a Brad Marchand

David Pastrňák a Brad Marchand | Zdroj: Profimedia

Před rokem Florida dokázala s favorizovaným Bostonem otočit sérii ze stavu 1:3 na zápasy, přestože ten sedmý hrála na ledě Bruins.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká trenér Bostonu před sedmým zápasem série s Torontem

A zatím to vypadá, že traumatizující zážitek si hráči s béčkem na prsou můžou zopakovat - v sérii s Torontem zase vedli 3:1, ale teď je tady rozhodující sedmé utkání v bostonské TD Garden.

Aby to tentokrát dopadlo pro Bruins dobře, musí se podle trenéra Jima Montgomeryho zlepšit jeden hráč.

„Vaši nejlepší hráči musí být těmi nejlepšími. Úsilí tam je, ale je třeba přidat nějaké parádní momenty v klíčových chvílích. Marchand to zvládá, Pasta musí přidat,“ komentoval formu Davida Pastrňáka trenér Bostonu.

Slova trenéra potvrzují i čísla - při posledních dvou prohrách český útočník nebodoval, nedostával se do šancí, střílí daleko méně než v základní části a v šesti zápasech ho protihráči dokázali už čtyřiadvacetkrát čistě trefit.

Nylander odmítl konec v play off NHL. Duel mezi Torontem a Bostonem tak rozhodne až sedmý zápas

Číst článek

I za to ho kritizují bostonská média. „Dostává sodu, je pomalý. Ano, Toronto na něm odvádí dobrou práci, ale je otázkou, jestli David Pastrňák dokáže vystoupit ze svého stínu. Historie nám ukazuje, že ne. V play-off se pravidelně vytrácí a v sedmém zápase taky, takže bychom tím neměli být překvapení,“ pustil se do Pastrňáka Christian Arcand z bostonského rádia WEEI.

Je pravda, že Pastrňák byl u posledních třech prohraných sedmých zápasů, ve kterých zapsal dohromady jen dva body. Na druhou stranu - ještě víc hraje historie proti Torontu.

A ví to i útočník kanadského týmu William Nylander. „Nevím, jestli už jsme někdy sedmý zápas vůbec vyhráli, takže nás čeká velká zkouška,“ řekl švédský útočník Toronta.

To sice v minulosti vyhrálo celkem 12 rozhodujících utkání, ale naposledy to dokázalo před dvaceti lety. Od té doby javorové listy klíčovou bitvu pětkrát nezvládly, z toho třikrát právě s Bostonem.

Petr Tomášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme