Tampa zdolala v šestém zápase Rangers a zahraje si o Stanley Cup. Palát pomohl dvěma asistencemi

Hokejisté Tampy Bay potřetí za sebou postoupili do finále NHL. Dvojnásobní obhájci Stanley Cupu v šestém zápase finále Východní konference porazili Rangers 2:1, sérii otočili z 0:2 na 4:2 a s Coloradem budou bojovat o svůj třetí pohár v řadě. Český útočník Ondřej Palát k postupu Lightning přispěl dvěma asistencemi a rozšířil tak svou bodovou sbírku v play off na 16 zápisů.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát, Steven Stamkos a Victor Hedman

Ondřej Palát, Steven Stamkos a Victor Hedman | Foto: Nathan Ray Seebeck-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

První krok k postupu udělali hokejisté Tampy těsně po polovině zápasu. Palát ve středním pásmu přistrčil puk Stevenu Stamkosovi, jenž se prohnal do útočného pásma a střelou přes bránícího Ryana Lindgrena otevřel skóre zápasu.

Lightning utkání kontrolovali, precizní hrou v obranném pásmu nepouštěli Rangers do vyložených šancí a sami několikrát ztroskotali na výborně chytajícím Igoru Šesťorkinovi. I přes to v 54. minutě hosté dokázali srovnat. Andrew Copp vyhrál buly přesně na hůl Franka Vatrana a osmadvacetiletý útočník tvrdou ranou k levé tyči srovnal.

Radost Rangers ale trvala pouhých 21 sekund. Po ose Palát-Nikita Kučerov se puk dostal k rozjetému Stamkosovi, jenž využil okénka v obraně Newyorčanů a vystřelil Tampě postup. Lightning vyhráli už jedenáctou sérii v řadě a v cestě za třetím Stanley Cupem za sebou jim stojí již pouze jeden soupeř. Ve finálové sérii vyzvou Colorado, které i díky Pavlu Francouzovi hladce přešlo přes Edmonton.

Sestřih zápasu

Finále Východní konference play off NHL - 6. zápas:

ampa Bay - New York Rangers 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky: 31. a 54. Stamkos (na obě Palát) – 54. Vatrano. Střely na branku: 31:21. Diváci: 19.092. Hvězdy zápasu: 1. Stamkos, 2. Vasilevskij (oba Tampa Bay), 3. Šesťorkin (NY Rangers). Konečný stav série 4:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme