Červenka bude kapitánem hokejistů na mistrovství světa. Zopakuje si roli z předchozích dvou šampionátů

Kapitánem hokejové reprezentace na domácím mistrovství světa v Praze a Ostravě bude útočník Roman Červenka, jenž zastával tuto roli i na předchozích dvou šampionátech. Jeho asistenty budou útočník New Jersey Ondřej Palát a obránce Radko Gudas z Anaheimu. V tiskové zprávě o tom informoval mluvčí týmu Ondřej Kalát.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Červenka

Roman Červenka | Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Osmatřicetiletý Červenka, jenž nosí na dresu „céčko“ i ve švýcarském Rapperswilu, je nejzkušenějším hráčem mužstva. Mistr světa z roku 2010 se představí už na jedenáctém mistrovství světa. V roce 2011 v Bratislavě i předloni získal bronz.

Byl i na čtyřech olympijských hrách a na Světovém poháru v roce 2016. Jako kapitán působil také na šampionátu v roce 2018 a na olympijském turnaji před dvěma lety v Pekingu. Na turnaji v Praze bude útočit na hranici 200 odehraných zápasů v národním týmu, ke které mu chybí dva starty.

Palát s Gudasem patří k nejvýraznějším českým hráčům v NHL za poslední roky. Třiatřicetiletý Palát vyhrál s Tampou Bay dvakrát Stanley Cup (2020 a 2021). O necelý rok starší Gudas má rovněž bohaté zámořské zkušenosti, v současném českém týmu je druhým nejstarším bekem po Tomáši Kundrátkovi.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme