Hokejisté Lotyšska vyhráli i třetí zápas v ostravské skupině, Kazachstán porazili 2:0

Hokejisté Lotyšska porazili na mistrovství světa v Ostravě Kazachstán 2:0 a vyhráli i třetí zápas, ale poprvé v základní hrací době. Obhájci bronzových medailí jsou ve skupině B druzí. Lotyši se dvakrát prosadili ve druhé třetině zásluhou Robertse Bukartse a Egleho, čisté konto udržel při svém prvním startu na turnaji Kristers Gudlevskis.

Praha/Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Lotyšska Roberts Mamčics a brankář Kristers Gudlevskis

Hokejisté Lotyšska Roberts Mamčics a brankář Kristers Gudlevskis | Foto: Vladimír Pryček | Zdroj: Profimedia

Kazaši měli v první třetině hned třikrát výhodu přesilové hry, ani jeden prohřešek soupeře proti pravidlům však nepotrestali. V první přesilovce byl blízko otevření skóre Šesťakov, nezamířil ale přesně.

Ve druhé výhodě brankář Gudlevskis, který dostal šanci místo odpočívající jedničky Merzlikinse, zlikvidoval Michajlisovu šanci. Při vyrovnaném počtu hráčů na ledě vychytal i Rachmanova. Za Lotyše odpověděl jen Rihards Bukarts.

Mladší z bratrské dvojice Bukartsů měl další šanci v polovině utkání po soupeřově chybě v rozehrávce, Šutov mu ale stihl vypíchnout před zakončením puk. Ve 32. minutě už se prosadil Roberts Bukarts.

Kazachstán se ve druhé části několikrát dostal do přečíslení, ani jednou jej ale nedokázal využít. Ve 34. minutě si Gudlevskis poradil se zakončením Rachmanova. O dvě minuty později kapituloval Šutov, když jej po chybě v rozehrávce prostřelil Egle.

Ideální šanci zdramatizovat duel měl Kazachstán na začátku třetí třetiny v další přesilovce, ani Indrašisův faul ale nepotrestal. Rymarevovu příležitost zmařil Gudlevskis. Jedenatřicetiletý gólman udržel podruhé v kariéře na MS čisté konto, i proto, že v 56. minutě zlikvidoval samostatný nájezd Michajlise.

MS v hokeji 2024

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme