‚Hodně věcí se potom odpouští,‘ říká Voženílek. Věří, že souboje v play-off reprezentační vztahy nenaruší

Ještě před několika dny byli hokejisté Třince a Pardubic rivalové v boji o extraligový titul, teď jsou někteří z nich spoluhráči v reprezentaci. Na přípravném turnaji v Brně se navíc dostali do zajímavé situace. Protože trenéři zkoušejí velký počet hráčů, nevejdou se všichni do jedné kabiny. A protože finalisté extraligy přijeli jako poslední, sedí sami v jiné šatně než zbytek mužstva.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radim Rulík radí útočníkovi Danielu Voženílkovi

Radim Rulík radí útočníkovi Danielu Voženílkovi | Foto: Vlastimil Vacek, Právo | Zdroj: Profimedia

„Jsme sami společně v jedné kabině, takže trochu jsme to probrali. Ale teď jsme jeden tým, takže k tomu nemám víc co říct,“ nechtěl příliš rozvádět hokejista mistrovského Třince Daniel Voženílek to, že v reprezentaci sdílí jednu šatnu s poraženými finalisty z Pardubic.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkají třinecký Daniel Voženílek a pardubický Lukáš Sedlák o soužití finalistů v reprezentaci

„Prvních pár minut bylo samozřejmě možná trochu divných. Ale pak jsme si o tom popovídali a prostě takový je život. Někdo musí vyhrát a někdo musí prohrát,“ popsal atmosféru v oddělené šatně pardubický útočník Lukáš Sedlák.

Konkrétně třinecký Voženílek je typ hokejisty, který svým dravým stylem soupeře často provokuje. V reprezentaci potkává hráče i z dalších týmů, které Třinec při cestě za zlatem vyřadil.

Hokejisté poprvé vyjeli na led i s posilami z NHL. Tři nejzkušenější útočníci trénovali v jedné formaci

Číst článek

„Všechno zapomenuto není, občas si něco připomeneme. Ale přece jenom hokej je hra a hodně věcí se potom odpouští. I s klukama s Budějovic i ze Sparty už jsem něco stihl probrat. Nějaké narážky tam jsou, ale to k tomu patří,“ říká Voženílek.

„To je na tom krásné. Na ledě bychom po sobě skočili, ale pak tady sedíme v šatně, povídáme si a vtipkujeme. O tom to je, jsme všichni normální lidé. Na ledě je to něco jiného než potom v osobním životě,“ doplňuje Voženílka pardubický Sedlák.

Oba společně dokonce trénují v jednom útoku. Do zápasu s Finskem ale v Brně ještě nejspíš nenaskočí, trenéři jim po finále dají prostor pro odpočinek. Naopak představit se mají posily z NHL.

David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme