‚Na sekundu kanoistou.‘ Reportér Radiožurnálu Sport si vyzkoušel loď trojnásobného mistra světa Fuksy

V časosběrném dokumentu Olympijský rok reportéři Radiožurnál Sport mapují cestu vybraných sportovců a šéfa české olympijské mise Martina Doktora na olympijské hry do Paříže v příštím roce. Jedním z protagonistů je už podruhé i rychlostní kanoista Martin Fuksa. Za trojnásobným mistrem světa po sezoně vyrazil do Nymburka reportér Lukáš Michalík, který si jednu z jeho lodí dokonce vyzkoušel.

Nymburk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Fuksa

Martin Fuksa | Zdroj: Profimedia

V nymburské loděnici je spoustu lodí, ze kterých si vybírám, a Martin Fuksa mi doporučuje jednu z těch stabilnějších a s délkou pět metrů a dvacet centimetrů. Trojnásobný mistr světa mi dále vysvětluje, co vše se v lodi nachází. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si jak se reportér Radiožurnálu Sport Lukáš Michalík pokoušel udržet na lodi trojnásobného mistra světa Fuksy

„Nejdůležitější je si do lodi dobře kleknout a mít správné posazení. Ze začátku tě budu držet, ale i tak to bude těžké. Je potřeba si vzít pádlo do ruky a to by měl být tvůj opěrný bod,“ varoval mě trojnásobný mistr světa Martin Fuksa.

Vše sledovala i Fuksova dcera Emily, ale i další fanynky. Jedna z přítomných mi věřila, že se na kanoi udržím jednu sekundu. První pokus nedopadl dobře a skončil jsem ve vodě. Musím usoudit, že na kanoi pro rychlostní kanoistiku se neudržím.

„Chtělo by to víc tréninku. Není to jednoduché. Nikoho nepodceňuji, ale loď prostě není stabilní, a pokud tomu nikdo nevěří, tak si to může přijít zkusit,“ zhodnotil Fuksa.

Když člověk zaklekne do lodi a někdo vás drží, tak je to ještě relativně v pohodě. I tak je to hodně nestabilní a kýval jsem se na levou stranu. Na levou stranu bych měl pádlovat a ve chvíli, kdy mě Martin pustil, tak jsem okamžitě spadl do vody. Nebyla šance se na lodi udržet. 

Olympijský rok, ve kterém sledujeme přípravu českých reprezentantů na hry v Paříži, je dlouhý, a slibuji, že se určitě ještě jednou pokusím udržet na lodi Martina Fuksy.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme