Minnesota vyřadila Phoenix a slaví výhru v sérii poprvé od roku 2004, Clippers s Dallasem srovnali

Basketbalisté Minnesoty jako první tým letošního play off NBA postoupili do čtvrtfinále, Phoenix vyřadili 4:0 na zápasy. Čtvrtý zápas vyhráli 122:116 i díky 40 bodům Anthonyho Edwardse. Suns nepomohlo ani 49 bodů Devina Bookera.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Minnesoty Anthony Edwards

Basketbalista Minnesoty Anthony Edwards | Foto: USA Today Sports | Zdroj: Profimedia

Naopak vyrovnaná je série mezi Los Angeles Clippers a Dallasem, v níž je stav 2:2 na zápasy. Mavericks byli přitom blízko historickému obratu, když dohnali ztrátu 31 bodů. V koncovce ale Clippers zabrali a zvítězili 116:111.

Na palubovce Phoenixu se hrálo extrémně vyrovnané utkání. Ani jeden tým nevedl o více než šest bodů, dvacetkrát se střídalo vedení a dvacetkrát bylo skóre vyrovnané. Naposledy byla remíza čtyři minuty před koncem. Pak ale Minnesota trefila dvě trojky po sobě a získaný náskok už nepustila i díky dvěma smečím Edwardse, který dal v poslední části 14 ze svých 40 bodů.

Karl-Anthony Towns pomohl Minnesotě k výhře 28 body a 10 doskoky. Phoenix kromě 49 bodů Bookera, z nichž 20 padlo z trestných hodů, táhl také Kevin Durant s 33 body. Nikdo jiný v týmu se ale nedostal na dvouciferný počet bodů.

Dallas se mohl zapsat do dějin a vyrovnat největší obrat v historii play off. Ten se povedl LA Clippers v roce 2019, kdy proti Golden State otočili zápas, v němž ve třetí čtvrtině prohrávali o 31 bodů. A právě proti Clippers prohrávali Dallas o 31 bodů, když zaspal začátek a tým z LA vedl 55:24.

Jenže Mavericks to nepoložilo a především zásluhou Kyrie Irvinga se vrátili do hry. Když pak dvě minuty před koncem trefil Irving neskutečnou střelu, vyhnul se bloku tří obránců a poslal Dallas do vedení 105:104, byla blízko senzace. Vzápětí však Paul George dal klíčovou trojku a společně s Jamesem Hardenem dovedli zápas k výhře pro Clippers.

„Tušil jsem, že když se nám povedlo takto odskočit, že i soupeř může mít svou šňůru. Proto jsem hráčům říkal, ať neřeší, že ztratili vedení, ale ať prostě vyhrají jakýmkoli způsobem. V play off se počítá jen výhra. Na ničem jiném nezáleží,“ řekl trenér Clippers Tyronn Lue. George i Harden dali po 33 bodech. Irving měl na straně Dallasu dokonce 40 bodů a Luka Dončić přidal triple double za 29 bodů, 10 doskoků a 10 asistencí.

Už jen jediná výhra chybí k postupu New Yorku a Indianě. New York Knicks zvítězili ve Philadelphii 97:92, když zazářil Jalen Brunson. Ten nasbíral 47 bodů a 10 asistencí a postaral se tak o většinu bodů svého týmu. Sám téměř dorovnal přínos hlavní dvojice Sixers Joela Embiida a Tyrese Maxeye, kteří dali dohromady 50 bodů.

Pro Brunsona to byl nejlepší výkon v play off a dokonce o bod překonal i Bernarda Kinga, který od roku 1984 držel klubový rekord nejvíce bodů nastřílených v play off.

Indiana zvítězila 126:113 nad Milwaukee a rovněž vede 3:1 na zápasy jako Knicks. Pacers si k výhře pomohli klubovým rekordem v play off v podobě 22 trojek. Milwaukee hrálo bez svých dvou hlavních hvězd Janise Adetokunba a Damiana Lillarda, přesto v první půli drželo krok, než ve třetí čtvrtině Indiana získala rozhodující náskok.

Pacers táhli Myles Turner s 29 body a Tyrese Haliburton s 24 body. Milwaukee mělo tři hlavní střelce Brooka Lopeze s 27 body, Khrise Middletona s 25 body a Malika Beasleye s 20 body.

Výsledky 1. kola play off NBA

1. kolo play off NBA:

Východní konference - 4. zápasy:
Philadelphia - New York 92:97, stav série 1:3; Indiana - Milwaukee 126:113, stav série 3:1.

Západní konference - 4. zápasy:
Dallas - LA Clippers 111:116, stav série 2:2; Phoenix - Minnesota 116:122, konečný stav série 0:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme