Český florbal má nejlepší tým světa. Tatran Střešovice porazil ve finále Poháru mistrů švédský Falun 6:4

Florbalisté Střešovic jako první český klub v historii vyhráli Pohár mistrů. Ve finále v Praze porazili svěřenci trenéra Milana Fridricha švédského šampiona a obhájce triumfu Falun 6:4. Gólem a dvěma asistencemi k tomu přispěl kapitán Marek Beneš a dvěma brankami další český úřadující vicemistr světa Matěj Havlas.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tatran Střešovice

Tatran Střešovice slaví titul na Poháru mistrů | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Do vedení se dostal v čase 6:19 domácí Tatran díky přesné střele Matěje Havlase. Gólman Tomáš Jurco podržel českého šampiona při několika šancích Falunu, ale ve 13. minutě se po jeho nešťastném výhozu balonek odrazil k Maltemu Lundmarkovi, který připravil gól před odkrytou branku pro Emila Ruuda. Falun otočil stav 88 sekund před koncem první části při vyloučení Martina Kisugiteho a Malte Lundmark tentokrát připravil snadnou pozici k zakončení pro Alexandera Galanteho Carlströma.

Tatran se ve druhé části tlačil za vyrovnáním, ale Santtu Stranberg držel svůj tým. Falun se ubránil i v oslabení při trestu Augusta Bergkvista. Stejně tak zářil i Jurco a nedovolil švédskému mistrovi zvýšit náskok ani při trestu Tomáše Hanáka. V 39. minutě se Tatran radoval z vyrovnání díky tečované střele Martina Šindeláře.

Tatran rozhodl v závěru

Střešovice stupňující se aktivitu korunovaly vedoucím gólem v 51. minutě, kdy po kombinaci s Matějem Čelakovským zakončil Ondřej Sádlo. Vyrovnat mohl parádním zakončením Ruud, ale trefil levou tyč. V 53. minutě při vyloučení Emila Kalentuna naopak zvýšil Beneš.

V čase 52:41 měl Falun možnost trestného střílení, ale Jurco nohou přerušil pokus o kličku Emila Nilsena. Vzápětí pojistil vedení Tatranu Hanák. Rychle sice snížil Galante Carlström, ale v 57. minutě opět uklidnil domácí Havlas. Až pět sekund před koncem zkorigoval pětinásobný vítěz Pohár mistrů v přesilovce výsledek zásluhou Lundmarka.

Tatran Střešovice s trofejí pro vítěze Poháru mistrů 2024 | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme