Fotbalisté Plzně na úvod nadstavby porazili Mladou Boleslav, Sparta výhrou na Slovácku odskočila Slavii

Fotbalisté Plzně v úvodním kole ligové nadstavby porazili ve skupině o titul Mladou Boleslav doma 3:0. Západočeši nakročili za pohodlným vítězstvím hned v úvodu brankami Cadua a Cheicka Souarého, po změně stran se prosadil Tomáš Chorý.

Plzeň (Aktualizováno: 20:12 5. 5. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Plzně slaví gól

Fotbalisté Plzně slaví gól | Foto: Slavomír Kubeš | Zdroj: Profimedia

Západočeši v lize s Boleslaví podesáté za sebou neprohráli a na rozdíl od únorové remízy 1:1 s ní tentokrát body neztratili. Plzeňští z třetího místa tabulky dál ztrácejí 10 bodů na druhou Slavii.

Plzni měl vypomoci na sezonu, letos ale Koubek podepsal nový kontrakt. ‚Nemusí být poslední,‘ říká

Číst článek

Plzeňští už před nadstavbou měli téměř jisté, že skončí třetí, neboť už nemohli klesnout na čtvrté místo a zároveň výrazně ztráceli na druhou Slavii. I tak trenér Západočechů Miroslav Koubek, který před pár dny prodloužil ve Viktorii smlouvu, nasadil prakticky nejsilnější sestavu a jeho svěřenci od úvodu dominovali.

V 10. minutě Tomáš Chorý na polovině hřiště vysunul do pravé strany Pavla Šulce, jenž předložil balon ve vápně Caduovi a ten střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre. Brazilský krajní bek či záložník si připsal čtvrtý gól v ligové sezoně a jubilejní 20. branku v české nejvyšší soutěži.

Hned za dvě minuty domácí po podobné akci zvýšili. Po další Šulcově přihrávce z pravé strany nedůrazně odvrátil míč Dominik Kostka a druhý z plzeňských halfbeků Cheick Souaré z voleje poslal balon k tyči. Francouzská zimní posila Viktorie zaznamenala druhý gól v české lize.

Ve 29. minutě dostali domácí míč do sítě potřetí. Šulc ale na začátku akce přebíral míč v ofsajdu a 16. branku v sezoně nejvyšší soutěže, jíž by dotáhl lídra tabulky kanonýrů slávistu Václava Jurečku, mu sudí po zásahu videorozhodčího odvolal. Poté Souarého střelu s námahou vytáhl na roh brankář Petr Mikulec.

Hosté po pauze na chvíli trochu přidali a favorita dvakrát podržel gólman Martin Jedlička. Nejprve v 53. minutě vytáhl střelu Lamina Jawa a za chvíli vychytal i dalšího střídajícího hráče Antonína Vaníčka.

V 62. minutě už Plzeň zvýšila na 3:0. Caduovu přihrávku z pravé strany umístil pohotově zblízka do sítě Chorý. Český reprezentant skóroval popáté z posledních tří soutěžních duelů a polepšil si na 11 gólů v ligové sezoně.

Hostům zřejmě nebyl ve Štruncových sadech souzen ani gól. V 88. minutě totiž před Jedličkou selhal Tomáš Král a vzápětí vypálil v další velké šanci nad Jawo. Neprosadil se ani v nastavení Júsuf Hilál, jenž se na malém vápně ukopl.

1. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:

Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 3:0 (2:0)
Branky: 10. Cadu, 12. Souaré, 62. Chorý. Rozhodčí: Petřík - Váňa, Pečenka - Starý (video). ŽK: Hranáč - Suchý. Diváci: 8103.
Sestavy:
Plzeň: Jedlička - Hranáč, Hejda, Jemelka (66. Dweh) - Cadu (78. Havel), Červ (66. Traoré), Kalvach, Souaré - Šulc (78. Jirka), Mosquera (61. Vydra) - Chorý. Trenér: Koubek.
M. Boleslav: Mikulec - Kostka, Suchý, Král, Fulnek (38. Kadlec) - Karafiát, Mareček (46. Žitný) - Solomon (38. Vaníček), Ladra (76. Pulkrab), Kušej (46. Jawo) - Hilál. Trenér: Holoubek.

1. FC Slovácko - Sparta Praha 2:4 (1:2)
Branky: 33. Kim Sung-pin, 72. Daníček z pen. - 12. a 24. Kuchta, 63. Haraslín, 90.+5 Krejčí z pen. Rozhodčí: Rouček - Vlček, Hurych - Klíma (video). ŽK: Reinberk, Vecheta, Mihálik, Petržela - Karabec, Wiesner. Diváci: 7455.
Sestavy:
Slovácko: Fryšták - Reinberk (68. Sinjavskij), Daníček, Hofmann - Kim Sung-pin, Havlík, Kohút (68. Mihálik), Holzer - Blahút (82. Petržela), Vecheta (68. Kvasina), Juroška (78. Cicilia). Trenér: Svědík.
Sparta: Vindahl - Sörensen, Panák, Krejčí - Wiesner, Kairinen, Sadílek (61. Laci), Ryneš (82. Zelený) - Birmančevič (76. Karabec), Haraslín (82. Tuci) - Kuchta (76. Olatunji). Trenér: Priske.

První fotbalová liga - semifinále skupiny o Evropu, úvodní utkání:

FK Teplice - Slovan Liberec 2:0 (0:0)
Branky: 56. Fila, 90.+2 Havelka. Rozhodčí: Všetečka - Kubr, Ratajová - Berka (video). ŽK: Gning, Kričfaluši - Mikula, Doumbia. Diváci: 4954.
Sestavy:
Teplice: Ludha - Mareček, Knapík, Mičevič - Švanda (86. Radosta), Kričfaluši, Jukl, Labík - Trubač (86. Havelka) - Gning (67. Čerepkai), Fila. Trenér: Frťala.
Liberec: Bačkovský - Mikula, Chaluš, Purzitidis - Fukala, Prebsl, Tetour (60. Doumbia), Preisler (60. Višinský) - Ghali, Tupta (83. Rabušic) - Kulenovič (75. Horský). Trenér: Kozel.

FC Hradec Králové - Sigma Olomouc 3:1 (3:1)
Branky: 20. vlastní Chvátal, 42. Vašulín, 44. Horák - 13. Šíp. Rozhodčí: Radina - Kotík, Pochylý - Zelinka (video). ŽK: Harazim - Matys. Diváci: 6529.
Sestavy:
Hradec: Zadražil - Klíma, Kodeš, Spáčil - Harazim, Kučera, Dancák, Horák - P. Juliš (63. Čmelík), Pilař (82. Pudhorocký) - Vašulín (74. Koubek). Trenér: Horejš.
Olomouc: Stoppen - Chvátal, Pokorný, Matys, Uriča - Ventúra (46. Langer), Breite - Vodháněl (29. Zorvan), Pospíšil (46. Singhateh), Šíp (77. Muritala) - Zifčák. Trenér: Saňák.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme