Real Madrid střídá na trůnu Barcelonu, 36. ligový titul si zajistil čtyři kola před koncem sezony

Fotbalisté Realu Madrid si čtyři kola před koncem sezony španělské ligy zajistili 36. mistrovský titul. Rekordmanům soutěže po odpolední domácí výhře 3:0 nad Cádizem pomohla večerní porážka Barcelony 2:4 na hřišti Girony, která se posunula před svého soupeře na druhé místo a zajistila si premiérový postup do Ligy mistrů. Na čelo tabulky má ale nedostižnou ztrátu 13 bodů.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Realu Madrid si čtyři kola před koncem sezony španělské ligy zajistili 36. mistrovský titul

Fotbalisté Realu Madrid si čtyři kola před koncem sezony španělské ligy zajistili 36. mistrovský titul | Zdroj: Profimedia

„Bílý balet“ vystřídal na trůnu Barcelonu a v historické tabulce odvěkému rivalovi znovu odskočil na rozdíl devíti ligových titulů. Zároveň navázal na triumf ze sezony 2021/22, kdy poprvé uspěl pod italským koučem Carlem Ancelottim.

Bitva gigantů vítěze nenašla. Bayern Mnichov s Realem Madrid remizoval v semifinále Ligy mistrů 2:2

Číst článek

Real získal druhou trofej v sezoně, v lednu ovládl španělský Superpohár. Šanci rozšířit sbírku úspěchů má ještě v Lize mistrů, v níž ho ve středu čeká odveta semifinále proti Bayernu Mnichov. První zápas v Německu skončil 2:2.

Real proti Cádizu nastoupil v kombinované sestavě. Poprvé v sezoně se objevil mezi třemi tyčemi uzdravený Courtois a hned si připsal čisté konto. Favorit nastřílel předposlednímu týmu tabulky všechny góly ve druhé půli.

Na Díazovu výstavní trefu zpoza vápna navázal střídající Bellingham, s 18 brankami druhý nejlepší střelec soutěže. V nastavení uzavřel skóre Joselu a madridský klub zvítězil v lize posedmé v řadě.

Barcelona v katalánském derby s Gironou vedla po první půli 2:1 a stále si držela naději na obhajobu titulu. Na Christensenův gól ze třetí minuty záhy odpověděl 20. trefou v soutěži kanonýr Dovbyk, před pauzou ale vrátil vedení hostům z penalty Lewandowski.

Domácí však předvedli mezi 65. a 74. minutou bleskový obrat a třemi brankami rozhodli. Po několika sekundách na hřišti nejprve srovnal po velké chybě v rozehrávce střídající Portu, který navíc připravil vítězný zásah Gutiérrezovi a poté uzavřel skóre vydařeným volejem.

Girona porazila Barcelonu i podruhé v sezoně, v prosinci zvítězila na hřišti soupeře rovněž 4:2. V tabulce už neskončí hůře než čtvrtá.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme