VIDEO: Zákrok sezony v NHL? Brankář Floridy Bobrovskij poslepu překazil obrovskou šanci Tampy

Florida v derby s Tampou Bay zvládla i druhý duel, v němž vyhrála 3:2 v prodloužení. Panthers ve druhé třetině ztratili dvoubrankový náskok a nebýt gólmana Sergeje Bobrovského, mohli dokonce prohrávat. Ruský brankář ale ve 35. minutě skvělým zásahem lapačkou zády ke střílejícímu Mattu Dumbovi odmítl obrat.

Miami Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Během prostřední třetiny druhého zápasu souboje o Floridu se před bránou ruského brankáře dostal útočník Tampy Anthony Cirelli, jehož střela byla zablokována obráncem Panthers. Odražený kotouč se po přihrávce kapitána Lightning Stevena Stamkose dostal k Mattu Dumbovi, který ale Bobrovského překonat nedokázal.

Pětatřicetiletý brankář dokázal natáhnout levou ruku před odkrytou branku, kterou měl před sebou Dumba. Puk poté dokázal zastavil předloktím, ačkoliv byl směrem do hry v daný moment zády.

„Když jsem na lavičce viděl, co v brance předvedl, byl jsem v šoku. Neuvěřitelný zákrok. Je opravdu skvělé vidět něco takového na vlastní oči,“ chválil jedničku týmu obránce Aaron Ekblad. „Jen jsem se snažil dostat do co nejlepší pozice,“ klidnil emoce Bobrovskij.

Fanoušci Panthers po tomto zákroku svého brankáře odměnili hlasitými ovacemi a i možná proto dotáhl tým z jihu Floridy zápas k vítěznému konci. 

Ruský brankář se zkušenostmi z Philadelphie nebo Columbusu nakonec zakončil zápas s 21 zákroky a pomohl Panthers porazit Tampu 3:2 v prodloužení. Trefa dvoubodového Cartera Verhaegheho posunula Florida k vedení v sérii 2:0.

Tomáš Petrilák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme